Zo maak je van je huis een thuis!

Ben jij net verhuisd of woon je al een tijdje in je huis, maar voelt het nog niet helemaal als je thuis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! De tips in deze blog zorgen ervoor dat je huis binnen no-time ook je thuis wordt. Dat wordt lekker thuiskomen!

Persoonlijke foto’s 

Een nieuwe woning kan vaak nogal onpersoonlijk aanvoelen, zonder persoonlijke herinneringen en foto’s. Start daarom altijd met het plaatsen van mooie foto’s en andere herinneringen. Je kunt de foto’s in een lijstje neerzetten, maar je kunt ze ook ophangen aan de muur. Zo heb je meteen wat decoratie aan de muur. Wil je liever iets neutralers aan de muur? Dan kun je kiezen voor een mooi schilderij of print.

De fotolijsten en/of schilderijen ophangen, is een secuur klusje. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar een spijker in de muur hameren. Je moet eerst muurpluggen installeren om vervolgens daar de schroef in te draaien. De plug zorgt voor extra stevigheid en voorkomt dat je schilderij van de muur valt als je er langsloopt.

Voordat je de plug installeert, is het belangrijk om te kijken of je foto’s op de juiste hoogte hangen. De ideale hoogte is op ooghoogte. 

Accessoires en souvenirs

Naast foto’s heb je door de jaren heen ook verschillende souvenirs en accessoires verzameld met persoonlijke waarde. Deze spullen wil je graag goed in het zicht positioneren. Door je te omringen met bekende spullen met emotionele waarde voel je je sneller thuis in je huis.

Zijn alle vlakke oppervlaktes in je huis al gevuld? Hang dan juist een plank op boven je bank om daar spullen op uit te stallen. Deze plank kun je gemakkelijk zelf ophangen. Je hebt hier alleen twee plankdragers en een plank naar keuze voor nodig. De plank en de plankdragers kun je in elke stijl krijgen die je wilt. Van strak en modern tot industrieel.

Hang de plank ook weer op staande ooghoogte op. Zo zie je iedere keer als je naar je bank loopt je dierbare herinneringen. 

Vloerkleed

Een vloerkleed heeft niet direct emotionele waarde, maar voegt wel veel toe aan het huiselijke gevoel in je huis. Een vloerkleed is lekker om overheen te lopen in de winter en creëert veel warmte en gezelligheid. Daarnaast is een vloerkleed een accessoire die je gemakkelijk kunt wisselen met de seizoenen. Zo kun je in de winter kiezen voor een hoogpolig tapijt, terwijl je in de zomer juist kiest voor een lichtkleurig, lichtgewicht vloerkleed voor extra sfeer.

Een vloerkleed plaats je het beste voor de bank en niet onder de bank. Door je vloerkleed voor de bank te positioneren, creëer je een ruimtelijker effect. Vergeet vervolgens niet om je salontafel precies in het midden van het vloerkleed te plaatsen, dit kijkt prettiger doordat de salontafel meer in balans is ten opzichte van het vloerkleed.

Gerelateerde berichten