Hoeveel sfeer heeft jouw woonkamer?

Word jij blij zodra je je woonkamer binnen komt gelopen? Heeft hij precies de sfeer waar je je fijn bij voelt? Of is je woonkamer eigenlijk niet veel meer dan een verzameling meubels, waar eigenlijk weinig sfeer van uitstraalt? Zelfs wanneer je niet zo’n ster bent op het gebied van woninginrichting, zijn er opties om op een makkelijke manier wat meer sfeer in je woonkamer te brengen.

Denk aan de verlichting

Heeft je woonkamer weinig sfeer, dan is de kans groot dat de verlichting daar een rol in speelt. Kijk eens kritisch naar je lampen. Welke kleur licht geven zij? Is dat aan de koele kant, dan wordt een ruimte niet snel sfeervol. Kiezen voor een wat warmere lichtbron kan dat al een groot verschil maken.

Ook de looks van je lamp en de manier waarop deze het licht je kamer in schijnt kunnen een rol spelen hierin. Een mooie kroonluchter verspreidt het licht vaak op een bijna sprookjesachtige manier over het plafond en door je kamer. Ben je op zoek naar meer sfeer, dan is dit waarschijnlijk een betere optie dan een set spotjes.

Kies voor kleur

Heb jij in je woonkamer gekozen voor kleur? Of heb je alles heel neutraal gehouden, en zijn al je muren wit? Straalt je kamer maar weinig sfeer uit, dan kan het aanbrengen van wat kleur een groot verschil maken. Dat betekent niet dat je je hele kamer in de verf hoeft te zetten, of er een bontgekleurd geheel van moet maken. Nee, een enkele muur een mooie kleur geven doet vaak al wonderen. Ook wat nieuwe accessoires in een sprekende kleur kunnen dit effect hebben, of denk eens aan een gekleurd vloerkleed. Kiezen voor kleur kan spannend zijn, maar maakt zeker een groot verschil!

Maak het persoonlijk

Zelfs al heb je je woonkamer echt helemaal naar je zin ingericht, en ben je er eigenlijk hartstikke blij mee, dan nog kun je er sfeer missen. Misschien is het dan het gebrek aan persoonlijkheid dat je mist. Als je je kamer inricht vanuit een boekje, of puur op wat je mooi vindt, dan kan dat een prachtige kamer opleveren. Als je er echter niets van jezelf in legt, dan zal het misschien niet heel sfeervol, en niet echt als jouw kamer aanvoelen.

Dat kun je vrij makkelijk oplossen door wat meer persoonlijkheid in de kamer te leggen. Dat kun je doen door er wat meer persoonlijke spulletjes in te plaatsen. Wat meer foto’s, wat meer souvenirs of andere spulletjes met een bijzonder verhaal. Daar wordt het in ieder geval persoonlijker van.

Hier en daar een beetje afwijken van het perfecte plaatje doet dat ook. Je kamer helemaal inrichten in een bepaalde stijl, maar ook één juist afwijkende eyecatcher toevoegen. Juist een beetje iets geks, iets waarin duidelijk jouw persoonlijkheid naar boven komt, maakt je kamer helemaal af.

Gerelateerde berichten