Zo zorg je ervoor dat jouw woning meer waard wordt

Om te kunnen investeren in een nieuwe woning of als appeltje voor de dorst: iedereen wil het maximale halen uit de verkoop van zijn woning. Door de oververhitte woningmarkt is de kans groot dat je sowieso de vraagprijs krijgt. Wil je er echter zeker van zijn dat je het beoogde bedrag uit je huis haalt? Met deze tips verhoog je de waarde van je woning.

Houd het onderhoud bij

Ons brein focust zich van nature op negatieve zaken. Bezichtigers zullen dan ook letten op alles wat niet aan ‘de norm’ voldoet. Denk bijvoorbeeld aan rotte kozijnen, vochtplekken of scheuren in de muren. Hoewel het wegwerken van deze problemen soms wat moeite kost, heeft het een grote invloed op de verkoop van een woning.

Ook andere aspecten van je woning hebben door de jaren heen zorg nodig. Zo dient er elke paar jaar een installateur langs te komen voor cv ketel onderhoud en is het verstandig een daklegger te laten komen als er dakpannen scheef liggen. Vergeet ook het exterieur van de woning niet. De gevel en tuin zijn medebepalend voor een goede eerste indruk.

Renoveer de badkamer en keuken

Het onderhoud van je cv-ketel kan flink schelen in de portemonnee. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt namelijk een minimale hoeveelheid energie. Een aantrekkelijk punt voor potentiële kopers. Ook het vervangen of renoveren van de badkamer en keuken is een slimme zet. Omdat er op de huidige koopmarkt veel en vaak wordt overboden, blijft er vaak maar weinig budget over voor een nieuwe badkamer of keuken. Wie van plan is een nieuwe badkamer of keuken in de woning te plaatsen, doet er verstandig aan iets moderns en functioneels te kiezen. Laat opvallende features achterwege en kies voor een tijdloze kleur. 

Vergroot het aantal vierkante meters

Een serre bouwen, een dakkapel plaatsen of de zolder verbouwen tot slaapkamer; het vergroten van het aantal leefbare vierkante meters is een slimme manier om de waarde van de woning te verhogen. Schroom hierbij niet om op de tuin in te leveren: mensen waarderen binnenruimte meer dan buitenruimte, al is een goede balans hierin wel belangrijk. Heb je een zolder die enkel via een vlizotrap te bereiken is? Vervang deze dan door een vaste trap als de zolder minimaal 2 meter hoog is én over voldoende daglicht beschikt. Taxateurs mogen de ruimte dan meetellen als woonoppervlakte.

Verduurzaam de woning

Voor steeds meer mensen vormt duurzaamheid een belangrijk aspect bij het kopen van een woning. Goede isolatie, dubbel glas en zonnepanelen kunnen de energierekening namelijk flink naar beneden halen. Ook het aanbrengen van een slimme thermostaat helpt de kosten te drukken door automatische afstemming op jouw gedrag. Let bij het uitzoeken van een slimme thermostaat goed op het verwarmingsprotocol. Deze moet namelijk hetzelfde zijn als die van je cv-ketel.

Gerelateerde berichten