5 tips om dit nieuwe jaar een opgeruimd en stijlvol huis te creëren 

Nu het nieuwe jaar eraan komt, is het tijd om al die vakantieversieringen op te bergen en te beginnen met organiseren. Met dat in gedachten zijn hier vijf tips om dit jaar een opgeruimd en toch stijlvol huis te creëren. Van slimme opbergoplossingen tot mooie organisatie-ideeën, deze tips helpen je om je huis er op zijn best uit te laten zien!

1. Investeer in multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn een geweldige manier om je ruimte te maximaliseren en tegelijkertijd stijl toe te voegen. Zoek stukken zoals voetenbanken met opbergruimte of bedden met laden eronder. Niet alleen helpen dit soort meubels je om spullen op te bergen zonder je woonstijl te verpesten, ze kunnen ook dienen als een accentstuk dat de kamer mooi samenbrengt

2. Gebruik manden en bakken

Manden en bakken zijn perfect voor het opbergen van spullen als dekens, boeken, speelgoed of andere prullaria die zich in de loop der jaren hebben verzameld. Zoek naar manden van natuurlijke materialen zoals riet of jute – deze kunnen textuur en belangstelling toevoegen aan elke kamer en tegelijkertijd een aantrekkelijke plaats bieden om voorwerpen uit het zicht op te bergen.

3. Benut de muurruimte

Vergeet de verticale ruimtes niet als je je huis probeert te organiseren – wandplanken zijn een ideale optie om spullen in het zicht op te bergen zonder al te veel vloeroppervlak in te nemen. Je kunt ze zelfs aanpassen door ze te schilderen of decoratieve accenten toe te voegen zoals knoppen of haken om ze een extra vleugje stijl te geven.

4. Probeer zwevende planken

Zwevende planken zijn een andere geweldige manier om gebruik te maken van muurruimte en tegelijkertijd de boel georganiseerd en stijlvol te houden. Deze planken zijn er in verschillende stijlen, maten en afwerkingen, zodat je de planken kunt kiezen die het best bij je inrichting passen, terwijl je toch opbergmogelijkheden hebt voor al die kleine snuisterijen die je bij de hand moet houden, maar die je niet per se altijd wilt laten zien.

5. Etiketten toevoegen

Tenslotte zijn etiketten essentieel om dit nieuwe jaar georganiseerd te blijven – door etiketten toe te voegen kun je spullen snel terugvinden en rommel tegengaan door iedereen eraan te herinneren waar dingen heen moeten als ze gebruikt zijn (en ervoor te zorgen dat ze ook echt worden teruggelegd!). Je kunt zelfklevende labels in de winkel kopen of ze zelf maken met krijtbordverf of stickers – zorg er alleen wel voor dat ze er mooi genoeg uitzien zodat je ze met trots kunt laten zien!

Conclusie

Georganiseerd blijven hoeft niet saai te zijn! Met deze vijf tips om dit nieuwe jaar een opgeruimd en toch stijlvol huis te creëren, kun je genieten van zowel vorm als functie in je leefruimte – de perfecte combinatie om 2021 goed te beginnen! Dus waarom probeer je niet één (of meer!) van deze tips uit? Ze zouden wel eens de oplossing kunnen zijn die je zoekt als het tijd is om je huis op te ruimen en ruimte te maken voor iets nieuws dit seizoen!

Gerelateerde berichten