Muurverfkleuren die er toe doen in ’22

Ben je op zoek naar een frisse nieuwe look voor het huis dit jaar? Zo ja, dan wil je misschien overwegen om je muren te schilderen in een van de top 5 muurverfkleuren voor 2022!

Deze kleuren zijn populair voor een reden – Ze zijn stijlvol en kunnen veel karakter toevoegen aan elke kamer. In deze blogpost nemen we elk van deze kleuren onder de loep en laten we je zien hoe je ze in je eigen huis kunt gebruiken.

Let’s get started!

Geel en goudtinten

De verfkleurtrends voor 2022 hebben alles te maken met het scheppen van een warme en uitnodigende ruimte. Gele en gouden tinten zijn perfect om een vleugje zonneschijn aan elke ruimte toe te voegen. Voor een meer ingetogen uitstraling kun je overwegen om lichtgeel of guldenroede te gebruiken. Deze kleuren kunnen ook gebruikt worden om een accentmuur te maken.

De pittige goudkleur van het jaar, volgens Karwei is “Ginger“. Deze luxueuze en heldere toon zal meer te zien zijn in 2022 als mensen op zoek zijn naar dat perfecte zomergevoel.

Daarnaast zijn er frisse tinten van licht oesterwit tot boterbloemgeel, die je interieur ook een elegante uitstraling kunnen geven zonder te overweldigend of zwaarwichtig te zijn met patronen!

Blauw, fris en natuurlijk

Verfproducenten lijken altijd op de zaken vooruit te lopen, is het niet? Ze komen met een “kleur van het jaar” lang voordat wij er echt aan toe zijn om onze woonkamers in die kleur te schilderen. Maar dat is niet erg – het geeft ons de tijd om na te denken over de vraag of we wel echt klaar zijn voor zo’n grote verandering. Voor 2022 zouden de top verfkleuren fris en natuurlijk zijn, zoals blauw. En weet je wat? Daar kunnen we wel achter staan.

Blauw is altijd al een populaire kleur geweest, maar het voelt nu bijzonder relevant. Het is een klassieke kleur die in elke kamer een kalme en serene sfeer kan scheppen. Misschien komt het omdat we het afgelopen jaar allemaal zo veel tijd binnenshuis hebben doorgebracht en naar buiten verlangen. Hoe dan ook, we doen mee met deze trend!

Flexa’s kleur van het jaar 2022 is een heldere en luchtige tint die “Bright Skies” heet. Dit koele blauw kun je gebruiken om je plafond te verven, waardoor het een ideale uitstraling krijgt die elke ruimte waarin je het gebruikt zal opfrissen!

Graham & Brown heeft “Breathe” gekozen als keuze voor dit komende seizoen. Het brengt niet alleen kalmte maar ook diepte met zijn zachte tinten.

Groen

Jarenlang hebben neutrale tinten als beige en grijs de wereld van de muurverf gedomineerd, maar dat is dit jaar wel anders. Groen is momenteel één van de populairste kleuren in 2022. Of je nu kiest voor een lichte en luchtige munttint of een gedurfd en dramatisch bosgroen, er is vast en zeker een groene tint die perfect is voor je huis.

En wat is er niet mooi aan deze trend? Niet alleen is groen een verfrissende afwisseling van neutralen, maar het heeft ook enkele grote voordelen voor je gezondheid. Studies hebben aangetoond dat naar groen kijken kan helpen om het stressniveau te verlagen en gevoelens van welbehagen te bevorderen. Dus als je een kleur zoekt die zowel trendy als ontspannend is, is groen de perfecte keuze.

De toekomst van kleur lijkt dus groener dan ooit en de firma’s blijven nieuwe tinten uitbrengen die zowel oogstrelend als vernieuwend zijn. Zo heeft Behr de grijsgroene tint “Olive sprig” uitgeroepen tot hun keuze voor 2022!

Warme, neutrale kleuren

2022 staat ook in het teken van de terugkeer naar warme, neutrale tinten. Denk aan aardse tinten bruin, tan en beige. Deze kleuren geven een gevoel van comfort en stabiliteit, waardoor ze perfect zijn voor gezellige ruimtes zoals woonkamers en slaapkamers. Ze passen ook goed bij allerlei andere kleuren, zodat je ze gemakkelijk in je bestaande inrichting kunt inpassen.

De nieuwe neutrale kleuren zijn een frisse kijk op het traditionele. Ze zijn veelzijdig en zullen altijd in de mode blijven, maar we verwachten wel dat onze klanten een voorkeur hebben voor aardse tinten met een warm gevoel- zoals bruine of crèmekleuren die goed passen bij een helderblauwe lucht!

Bekijk Flexa’s nieuwste grondkleur (Color Of The Year) genaamd ” “Brave Ground” als je voor warm en neutraal gaat!

Afrondend

Dus dat zijn ze – De top vijf muurverf kleuren voor 2022. Ben je klaar om je huis make-over te gaan plannen? Met deze trendy nieuwe tinten ziet je huis er in een mum van tijd fris en stijlvol uit!

Veel succes en verfplezier alvast!

Gerelateerde berichten