3 tips voor een moderne keuken

De keuken vormt het middelpunt van je huis. Hier gebeurt veel meer dan alleen een boterham smeren of een maaltijd koken. Jullie komen samen in de keuken om te eten, te praten en te lachen. Een moderne keuken heeft een strakke en smetteloze uitstraling en vormt een echte aanvulling op jouw interieur. Deze elementen passen bij de moderne keuken.

Comfortabele leefkeuken met kookeiland

De moderne keuken is vaak voorzien van een strak kookeiland. De kookplaat en spoelbakken zijn strak geïntegreerd, waardoor de uitstraling net en strak is. Dit kookeiland vormt het middelpunt van de keuken en is een echte blikvanger. Voor een mooie afwerking kies je voor een blad van composiet, Corian, beton of een dikke laag glas. Toestellen bouw je mooi in jouw keuken in, zodat niets zorgt voor een onderbreking van de strakke look van je keuken. Denk aan een inbouwspoelbak in hetzelfde materiaal als het werkblad en ruimtes waarin je oven en magnetron in verdwijnen.

Basic kleuren

Qua kleuren kies je voor de moderne keuken voor neutrale tinten, zoals witte kastjes met een glanzende afwerking of een keuken met blauw of grijstinten. Een glazen achterwand keuken maakt het geheel helemaal af. Niet alleen geeft een glazen achterwand een strakke en tijdloze uitstraling, maar ook is dit materiaal zeer hygiënisch en daardoor praktisch in gebruik. Je krijgt het glas in een handomdraai helemaal hygiënisch schoon, waardoor jouw keuken altijd straalt en fris is. Dit is ook een uitstekende manier om je huidige keuken in een handomdraai een moderne en frisse look te geven.

Greeploze kastjes

De keukenkastjes van de moderne keuken zijn vaak greeploos en vlak. Keukengrepen zijn niet langer noodzakelijk door de komst van innovatieve technieken, zoals soft-motion en tip-on. Soft-motion keukenkasten en -lades worden afgeremd wanneer je ze sluit, wat beschadiging aan kasten, deuren en lades voorkomt. Een tip-on systeem open je met een kleine duw op de kastjes of lades. Past greeploos niet bij jouw smaak? Dan kan je ook kiezen voor een greeplijst. De lijst zorgt voor ruimte tussen de kastjes en het werkblad, waardoor de strakke lijnen van je moderne keuken niet worden onderbroken.

Keuken afstemmen op rest van het interieur

Voor een samenhangend interieur stem je de keuken mooi af op de rest van je interieur. Heb jij geen ruime woonkeuken maar wil je deze wel betrekken bij de woonkamer? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van glazen deuren. Door de vloer van de keuken door te laten lopen in de vloer van de woonkamer, maak je hier een geheel van. Een glazen deur zorgt letterlijk en figuurlijk voor meer transparantie en vergroot vaak de lichtinval.

Gerelateerde berichten